Gearriveerd en ondertussen al weer verder
10 januari 2026 - Praia, Kaapverdië
De vlucht van Lissabon naar Praia was helaas een stuk minder comfortabel als het eerste deel van de vlucht. Warm, krappe stoelen, krappe beenruimte en dat na een best drukke dag, maar goed, we zijn onderweg. Dat hadden we 24 uur geleden en zelfs 13 uur geleden in Amsterdam toch echt niet verwacht 😀 Na wat douaneformaliteiten, waar wel een gezellig praatje werd gemaakt over onze vorige Kaapverdië-reis, omdat de mevrouw van een van die eilanden afkomstig is 😀 konden we de tassen van de bank halen en naar de man die ons kwam ophalen, samen met nog 2 andere stellen, zelfde reisorganisatie, andere plannen (we zijn blij met de onze 😀) We werden verdeeld over 2 auto’s en zo arriveerden we midden in de nacht in een bijna volledig donker hotel, briefje op de bar met onze sleutel en een vriendelijke niet-Engels sprekende jongen bracht ons naar onze 1e Kaapverdiaanse kamer, en wat voor 1. Mooi ruim, complete badkamer en een groot bed. Alleen jammer dat we maar een kort nachtje hebben. Gelukkig konden we de stadstour om 10 uur laten starten, maar als we wilden ontbijten moesten we wel rond 8 uur present zijn. Dat ontbijt maakte het korte nachtje ruim goed, erg lekker. Stadstour was ook interessant en leuk. Maar we ontdekten wel dat Praia niet onze stad is…. Weinig sfeer, veel strandtenten waar niet zoveel te beleven was ontdekten we ‘s middags, maar ach, we lopen in korte broek buiten, zijn in beweging en het biertje bij de strandtent waar wel iets te doen was smaakte wel, maar de muziek was zo slecht (aan/uit en aan was hard 🤣🙈) dat we het na 1 biertje en paar potjes regenwormen wel voor gezien hielden. Terug naar ons hotel. Even opfrissen en dan bij het hotel eten. De eigenaresse is ook tv-kok, dus dat komt vast goed. Ze had ons al wel gewaarschuwd voor een grote groep ‘s avonds, maar niet wat voor groep. Dat bleek een diner van de Chinese ambassade te zijn, heerlijk om naar te kijken, groot verschil tussen Kaapverdianen en Chinezen en niet alleen qua uiterlijk 😀😀 we verzinnen onze eigen verhaaltjes en verhoudingen en vermaken ons prima tijdens het wachten op het lekkere eten. Drankje erbij, proberen als afsluiter ook nog even de lokale drank, grogue, heavy shit, maar misschien went het nog de komende 1,5 week 😀 We konden de rekening op kamer zetten en bij uitchecken betalen, wat vroeg kon….. Maar helaas de volgende ochtend half 7 niemand te bekennen, behalve de niet-Engels sprekende jongen die niet bij de computer kon….. we vinden een oude kassabon in de tas en schrijven maar even een briefje. Later nog gemaild, en we gaan kijken of we op rekening kunnen betalen of anders volgende week nog even langsrijden. Netjes op tijd worden we door de chauffeur van de stadstour opgehaald en bij het vliegveld afgezet. Ontbijt kon NIET vroeg, dat wisten we wel, dus we ontbijten op het vliegveld met een dubbele espresso wat meer leek op een grote koffie, een stukje vlaai wat quiche bleek te zijn en een appelbeignet wat een tonijnhapje was 🤣🤣 leuk, zo’n verrassingsontbijt, maar goed dat we tegenwoordig alles (kunnen) eten 😉 Na eventjes wachten kunnen we boarden in een vliegtuig met 2 propellers, een keer wat anders en verbazingwekkend ruim aan de binnenkant. Binnen een half uur staan we op een nieuw eiland, Fogo, dat er vanuit de lucht al veelbelovend uit ziet. Tot daar!! 😘